ОСТАННІ НОВИНИ

Олексій Данілов: «Війною в Україні росія почала процес своєї деколонізації»

Наталя Дуляба

|

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов про те, що росія, розв’язавши повномасштабну війну в Україні, запустила процеси, які призведуть до краху імперії:

«24 лютого – день найбільшої російської геополітичної катастрофи: запуск процесу остаточної деструкції пострадянського простору і деколонізації російської квазіфедерації.

«Здобутки» та перспективи росії:

  1. Запущено механізм втрати домінуючого впливу росії на країни, які входять до складу СНД. рф продемонструвала, що вона є реальною і безпосередньою загрозою державному існуванню для країн пострадянського простору.
  2. Країни Центральної Азії та Кавказу починають динамічну переорієнтацію власного стратегічного зовнішньополітичного вектору з росії на інші держави – Туреччину, Китай, ЄС, – які можуть виступити гарантами їхньої безпеки від рецидивів постімперських судом.
  3. Руйнується роль та значення міждержавних об’єднань ОДКБ, ЄЕП, які починають розглядатися їхніми учасниками як загрози національному суверенітету й інструменти російської зовнішньополітичної експансії.
  4. Дано старт відцентровим рухам для національних республік та інших народів, які тимчасово входять до складу рф. Татарстан, Ічкерія, Саха, народи Сибіру, Уралу, Далекого Сходу та багато інших стають на шлях усвідомлення свого колоніального статусу, пробудження національної самосвідомості та готовності до боротьби за своє незалежне існування.
  5. Формуються всі необхідні передумови для фрагментації російського федерального квазіутворення, руйнації системи управління, побудованої на насиллі, для активних акцій громадської непокори та розгортання визвольного руху національних республік і народів проти кремлівської влади.

Весь демократичний світ має допомогти національним республікам і народам позбутися колоніального гноблення з боку московії для реалізації своїх міжнародно визнаних прав на незалежність, самовизначення й відокремлення.

Свобода народів – це повна деколонізація росії. Деколонізація, дерусифікація і денуклеаризація рф! А ЗСУ допоможуть вирвати гнилі й отруйні російські імперські зуби».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *