ОСТАННІ НОВИНИ

Біля львівських церков роздавали повістки, – нардеп

Андрій Котенський

|

У Львові чоловікам вручали повістки на вході до храмів. Про це повідомив народний депутат України Микола Княжицький.

«Сьогодні у Львові неділя. Люди традиційно йдуть до церкви. І от хтось вигадав почати видавати перед церквою повістки у військкомати… Українські церкви стали справжньою опорою і для нашої армії і для тимчасово переміщених осіб. Значна частина гуманітарки і для війська і для переселенців доставляється українськими церквами. Серед самих священників багато капеланів, і солдатів теж. Мій знайомий отець Михайло з села Верхній Ясенів на Івано-Франківщині геройськи загинув на фронті, куди пішов добровольцем. Церква у нас відділена від держави. Туди йдуть люди за духовним захистом і підтримкою. Це точно не місце, де під час молитви потрібно ходити і роздавати повістки», – обурився Микола Княжицький.

Нардеп також зауважує, що має претензії не до вручення повісток, а до місць, де їх вручають.

«Ми всі підтримуємо армію. Українські добровольці гідно захищають країну. Є багато людей, які хочуть мобілізуватися, але їм відмовляють. Розум і відповідальність не мають втрачатися під час війни. Навпаки. Є багато способів запросити осіб у військкомат. За місцем проживання, на роботі. Це точно не можна робити у храмах», – переконаний він.

Як відомо повістки вручають для військового обліку чоловіків. Закон України не забороняє вручати повістки на вулиці.

Також відомо, що на Львівщині повістки отримують порушники комендантської години.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *