ОСТАННІ НОВИНИ

Британія подвоїть військову допомогу Україні

Ольга Денисяка

|

Велика Британія виділить Укрїані ще 1,2 мільрда доларів військової допомоги, щоб ЗСУ могли перейти в контрнаступ. Таким чином Британія подвоїть свою допомогу Україні. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на офіс прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Збільшення фінансування,  про яке Борис Джонсон оголосить на саміті НАТО в Мадриді 30 червня, піде на системи протиповітряної оборони, безпілотники , обладнання для радіоелектронної боротьби та «тисячі одиниць життєво важливої техніки» для українських солдат.

Це збільшує загальну військову підтримку Великобританії з початку війни до 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (2,8 мільярда доларів), що, за словами уряду, більше, ніж у будь-якій країні, крім США.

В офісі Джонсона повідомили, що додаткове обладнання є першим кроком до того, щоб Україна могла перейти в наступ проти російських сухопутних військ, щоб відновити суверенітет. Минулого тижня Велика Британія також оголосила про нову програму підготовки українських збройних сил.

Військова підтримка є доповненням до 1,5 мільярда фунтів стерлінгів гуманітарної та економічної підтримки, наданої Україні з лютого.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *