ОСТАННІ НОВИНИ

Послуги вантажних перевезень «Укрзалізниці» зростуть на 70%

Андрій Котенський

|

Міністерство інфраструктури підтримало пропозицію залізничників провести індексацію тарифів, підвищивши їх на 70% на всі групи вантажів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами міністра, з початку повномасштабної агресії росії вантажні перевезення «Укрзалізниці», які є ключовим джерелом прибутку компанії, скоротилися на 65,3%, майже 6 300 км колій було зруйновано ворогом.

«Держава субсидує «Укрзалізницю» для того, щоб вона могла продовжувати виконувати свої гуманітарні та оборонні функції. Від 24 лютого на рахунки компанії було спрямовано 10 млрд грн. Щомісячні витрати підприємства сягають більше 7 млрд грн, це враховуючи те, що з березня компанія зменшила операційні витрати на 30%. Але суто державної підтримки вже недостатньо… Це все ставить під загрозу стабільне функціонування «Укрзалізниці», – пояснює підвищення тарифів Олександр Кубраков.

Водночас у Міністерстві інфраструктури запевняють, що навіть за умов підвищення, українські тарифи залишаються нижчими, ніж в державах ЄС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *