ОСТАННІ НОВИНИ

Ганна Маляр: «Пости у соцмережах про деталі операцій ЗСУ шкодять військовим»

Наталя Дуляба

|

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр про те, чому завчасне розголошення у соцмережах ходу військових операцій чи інших деталей насправді лише шкодять Збройним Силам:

«Так буває, що маленька дитина через неможливість усвідомити наслідки може задушити у щирих міцних обіймах кошенятко чи іншу тваринку.

Навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією в цілому, бо мають уяву лише про фрагмент.

От зараз двоє колишніх нардепів і один чинний почали писати про зброю, яку застосовують на Херсонському напрямку, про хороші новини з Херсона, про зайняті вулиці в Херсоні тощо. І цим шкодять ЗСУ.

Інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Дочекайтесь офіційної інформації від Генштабу.

Так, під час війни військова інформація свідомо подається з запізненням у часі – таке правило інформування в умовах воєнного стану. Воно обумовлене військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки.

Це означає, що розголошення або спотворення інформації про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела (Міноборони або ЗСУ), завдає шкоди нашим Збройним Силам та ускладнює виконання поставлених завдань».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *