ОСТАННІ НОВИНИ

Суд арештував білоруське підприємство та усе його майно

Анастасія Диняк

|

Суд наклав арешт на корпоративні права та майно білоруського підприємства на загальну суму понад 30 мільйонів гривень. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

Так, арешт наклали на корпоративні права та майно щебеневого заводу, власником якого є міськрада білоруського. За даними слідства, керівництво підприємства зменшило грошовий статутний капітал, штучно створивши борг із виплати зарплати. З січня 2022 року підприємство припинило виплачувати заробітну плату. Борг 100 працівникам становить 4 мільйони гривень.

Суд заборонив відчужувати, користуватися спецтехнікою та вантажними автомобілями, виробничими конвеєрами і цехами, складами, свердловинами, залізничною під’їзною дорогою, офісними приміщеннями, багатоповерховими житловими будинками, будівлями дитсадка та закладу відпочинку. Загальна сума арешту становить понад 30 мільйонів гривень.

Правоохоронці розпочали кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами грошовими коштами шляхом обману (ч. 3 ст. 190 КК України). Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше суд наклав арешт на корпоративні права підприємства, власником якого є громадянин Росії. Чоловік організував на території України незаконний видобуток та переробку корисних копалин, які пізніше експортував до РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *