ОСТАННІ НОВИНИ

росія, ймовірно, спробує розгорнути значні резерви на Донбасі, – британська розвідка

Наталя Дуляба

|

Найімовірніше росія готується до спроби розгорнути на Донбасі велику кількість резервних підрозділів. Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великобританії за 22 червня у Twitter.

Сильні обстріли на Донбасі продовжуються, адже рф хоче оточити район Сєвєродонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні.

Водночас британці зауважують: росія, швидше за все, готується до спроби розгорнути значну кількість резервних підрозділів на Донбасі. Втім на думку розвідки, здатність обох сторін формувати та розгортати резервні підрозділи на фронті, ймовірно, стає все більш важливою для результату війни.

Окремо в огляді згадана й ситуацію з втратами у так званій «ДНР».

Російська влада не публікувала дані про загальну кількість військових втрат в Україні з 25 березня. Проте сама квазіреспубліка станом на 16 червня визнала загиблими 2128 військовослужбовців та 8897 пораненими з початку 2022 року.

«Рівень втрат “ДНР” еквівалентний приблизно 55% їхньої початкової чисельності, що підкреслює надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі. Є висока ймовірність того, що сили “ДНР” оснащені застарілим озброєнням та технікою», – констатує розвідка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *