Київ залишається головною метою росіян, – Павлюк

Анастасія Диняк

|

Довкола Києва створили ешелоновану систему ППО, через високу загрозу ракетних ударів по місту. Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк.

Так, за словами Палюка, наразі існує велика ймовірність ракетних обстрілів на Київському та Чернігівському напрямках. Однак, саме столиця залишається головною метою російських окупантів.

«Для ворога Київ лишається і лишатиметься головною метою його загарбницьких мрій… Про це нам слід постійно пам’ятати і не виключати імовірність спроб формування нових ударних угруповань на Київському та Чернігівському напрямках за рахунок заходів «тотальної мобілізації» резервістів, залучення запасів техніки та озброєння радянських часів, яких ще є вдосталь на базах зберігання», – зазначив він.

Командувач додав, що попри значні втрати ворог досі має значний людський та технічний ресурс. У разі прориву на сході України, наступною ціллю може знову стати Київщина.

«На сьогодні безпека Києва, Київщини, всієї України забезпечується уздовж лінії зіткнення на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Херсонщині… Разом з тим, у разі успіху противника у Східній операційній зоні, значна частина його сил та засобів може бути переміщена звідти на Київський напрямок та задіяна у формуванні нового ударного угруповання. Отже, небезпека повторного наступу на Київ лишається», – йдеться в інтерв’ю.

Павлюк наголосив, що довкола Києва створено достатньо ефективну та ешелоновану систему ППО, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу та постійно вдосконалюється. Однак існує ймовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *