ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ вдарили по російському буксиру, який віз на Зміїний людей і боєприпаси

Наталя Дуляба

|

Українські військові в акваторії Чорного моря уразили ворожий буксир, що віз на острів Зміїний російських військових та боєприпаси. Про це йдеться на сторінці Військово-морських сил ЗСУ у Facebook.

Йдеться про буксир чорноморського флоту рф «Спасатєль Васілій Бех», який віз на окупований росіянами острів Зміїний особовий склад та боєприпаси. Незважаючи на те, що на борту встановлений зенітно-ракетний комплекс «ТОР», українські військові успішно вдарили по судну і «демілітаризували» російських загарбників.

Про стан судна після атаки ЗСУ та про втрати противника спочатку не було відомо нічого.

Однак згодом Одеська міськрада, посилаючись на Оперативне командування «Південь», повідомила, що російський буксир перетворили «на плавуче вогнище». За попередніми даними, українські війська вразили 70% екіпажу, доля решти поки невідома. Ворожі кораблі намагаються проводити пошуково-рятувальну операцію.

У Військово-морських силах ЗСУ додають, що «Спасатєль Васілій Бех» – це черговий російський «аналогов нєт». Буксир побудували на Астраханському судноремонтному заводі, його водотоннажність становить 1605 тонн. До складу чорноморського флоту рф прийнятий у 2017 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *