ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала 773 млн дол. кредиту від Канади

Ольга Денисяка

|

До Держбюджету України надійшов 1 млрд канадських доларів (екв. 773  млн дол. США) кредиту на пільгових умовах від Канади. Про це повідомляє урядовий портал.

Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, зокрема на забезпечення першочергових соціальних і гуманітарних видатків.

Залучення коштів відбулося відповідно до кредитного договору між Україною та Канадою. Це – перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку Міжнародного Валютного Фонду.Термін погашення кредиту – 10 років, відсоткова ставка – 1,69% річних.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року Міжнародний Валютний Фонд прийняв рішення про створення адміністративного рахунку для зарахування коштів у вигляді частки Спеціальних прав запозичень (СПЗ) від країн-донорів на користь України.

Усі залучені кошти за використанням даного рахунку мають спрямовуватися на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів (позик).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *