Залужний розповів про ситуацію на сході України

Наталя Дуляба

|

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що ситуація на сході є складною, але незважаючи на десятикратну вогневу перевагу російських окупантів наші військові продовжують утримувати позиції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Про ситуацію на фронті Валерій Залужний поговорив із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Власне про хід цієї розмови головнокомандувач ЗСУ й написав у своїх соцмережах.

За словами Залужного, головні зусилля ворог сконцентрував на півночі Луганської області, тож наразі має значну вогневу перевагу.

«Противник масово застосовує артилерію і, на жаль, має десятикратну вогневу перевагу. Але попри все ми продовжуємо утримувати позиції. Кожен метр української землі там политий кров’ю, але не тільки нашою, а й окупанта», – відзначив головнокомандувач ЗСУ.

Ситуація у Сєвєродонецьку досі є складною. Туди російське командування перекинуло до 7 батальйонно-тактичних груп. Втім незважаючи на щільний вогонь, Збройним Силам України вдалося зупинити противника.

Валерій Залужний зауважив, що окупанти, зазнаючи невдач на Луганщині, відновили обстріли житлових кварталів Харкова. Також збройні сили рф продовжують обстрілювати артилерією та мінометами підрозділи наших сил оборони у Чернігівській та Сумській областях. Наші захисники ведуть вогонь у відповідь.

Водночас на окремих напрямках українське військо перейшло до контрнаступальних дій.

«Станом на сьогодні маємо ширину фронту 2450 км, на 1105 км із них ведуться активні бойові дії. Я вкотре повторив генералу Міллі своє прохання: у найкоротші терміни допомогти нам отримати більше артилерійських систем калібру 155 мм», – підкреслив Валерій Залужний.

Він додав, що розповів Марку Віллі про стратегічні цілі Генерального штабу Збройних Сил України. Те, що іноземні партнери розумітимуть стратегію нашої збройної боротьби і проведення операцій, допоможе забезпечити прозорість взаємин із ними, чіткі і зрозумілі кількісні та часові межі тієї допомоги, про яку просить Україна.

Також Валерій Залужний і Марк Віллі  обговорили хід передачі і застосування вже наданого озброєння, провели аналогії з ленд-лізом часів Другої світової війни і обговорили сценарії подальшого розвитку ситуації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *