ОСТАННІ НОВИНИ

Загинув, рятуючи свій екіпаж у Маріуполі: історія морпіха Максима Ямкового

Наталя Дуляба

|

Морпіх Максим Ямковий, випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, героїчно загинув під час запеклих боїв у Маріуполі. Ціною власного життя військовий врятував членів екіпажу. Про це йдеться на сторінці військового вишу у Facebook.

Військова служба Максима Ямкового із Вінниччини почалася у 2018 році, коли його призвали на строкову службу. Хлопець уже за кілька місяців підписав контракт зі Збройними Силами та відправився воювати на Донбас у район Рубіжного, що на Луганщині. Саме на фронті після запеклих боїв він вирішив пов’язати своє життя з армією і стати офіцером.

Максим Яровий закінчив Курси лідерства у львівській Академії сухопутних військ і у званні молодшого лейтенанта відбув для проходження служби у 36 окрему бригаду морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського на посаду командира танкового взводу. Із вересня 2020 року у складі 2 танкової роти Яровий неодноразово виконував у районі Маріуполя оборонні завдання.

«Після повномасштабного вторгнення противника в Україну місто опинилось під нищівними атаками рашистів, постійним бомбардуванням та артилерійськими обстрілами. Морпіхи бригади мужньо протистояли ворогу. 27 лютого під час одного із запеклих боїв лейтенант Ямковий загинув, рятуючи життя членів свого екіпажу», – йдеться у повідомленні.

Максима Ямкового посмертно нагородили орденом Данила Галицького за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

«Максим любив життя. Мріяв про сімейний затишок з дружиною Оксаною та донечкою Поліною. Опікувався молодшим братом Ярославом. І про нас, батьків, завжди дбав, – з болем у серці згадує нині мати Героя Ольга Михайлівна. – Ми завжди пам’ятатимемо нашого Максима і його слова: «Армія для мене – не робота. Армія – це моє життя! І я не жалкував і не жалкуватиму ніколи, що обрав цей шлях. А тим більше, коли ворог прагне знищити нас і Україну».

Вічна і світла пам’ять українському Герою!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *