ОСТАННІ НОВИНИ

Гайдай показав, як виживає Луганщина без світла, води, газу і зв’язку

Наталя Дуляба

|

Близько 50 тисяч мешканців Луганщини зараз змушені виживати під нещадними обстрілами російських окупантів без світла, газу, води і мобільного зв’язку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Луганська область повністю знеструмлена. Вчора орки зруйнували останню працюючу підстанцію. Мобільний зв’язок теж майже відсутній. Рятують лише генератори та старлінки в гумштабах», – написав він.

За словами Гайдая, частково газ наразі є всього лише у трьох населених пунктах області, тому люди готують їжу на багатті.

Централізованого водопостачання немає вже близько місяця, тож у містах душі довелося облаштувати біля під’їздів.

«Воду підвозить ДСНС. Стаціонарні ємності встановлені в містах області, села живуть завдяки криницям», – наголосив Сергій Гайдай.

За приблизними оцінками обласної військової адміністрації, зараз на Луганщині залишаються близько 50 тисяч людей.

При цьому ще до наступу російських військ Сергій Гайдай закликав мешканців області евакуюватись у більш безпечні області України. Для цього влада організовувала безкоштовний виїзд, проте жителі Луганщини здебільшого ігнорували ці заклики.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Сергій Гайдай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *