ОСТАННІ НОВИНИ

Артур Пройдаков: «Наші громадяни повинні знати українську мову»

Андрій Котенський

|

Уродженець Луганщини, найкращий учитель України 2021 року Артур Пройдаков в коментарі Інформатору про поступову еволюцію мовного питання і потребу переходу на українську мову:

«Час переходити на українську (якщо ви досі не вирішили). Я прибічник поступової еволюції мовного питання. І зараз карати, сваритися на людей, які спілкуються російською мовою не варто. Це питання важливе, але його треба вирішувати паралельно із іншими суспільно важливими питаннями.

Маємо пам’ятати, що українська мова – офіційна державна і за 10 статтею конституції України має залишатися єдиною державною. Тому наші громадяни повинні знати українську мову.

Усім російськомовний українцям я б все ж таки радив переходити на українську мову в сфері публічного вжитку: в магазинах, кав’ярнях, інших громадських місцях. Щодо побутової сфери я б радив також поступово українізуватися. Без табу і без відсутності альтернативи. Бо насправді багатьом російськомовним справді важко переходити на українську. Вони повинні робити якісь поступові кроки.

Все ж таки сьогодні кількість російськомовних, які хочуть перейти на українську – велика. Не було б щастя, та нещастя помогло. На жаль… Дуже шкода, що такою великою ціною люди повертаються до своєї українськості. Поступово мовне питання вирішиться, але не за один день, навіть не за тиждень і не за місяць».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *