Макрона переобрали президентом Франції

Ольга Денисяка

|

Згідно з остаточними результатами другого туру виборів, опублікованими Міністерством внутрішніх справ Франції у ніч з неділі на понеділок, Еммануель Макрон переобраний президентом країни з 58,54% голосів. Про це повідомляє Європейська правда.

За суперницю Макрона – лідерку «Національного об’єднання» Марін Ле Пен віддали голоси 41,46% французьких виборців, що є історичним показником для ультраправих у Франції.

П’ять років тому, у 2017 році, Макрон виграв вибори у Ле Пен зі значно кращим результати – 66,10% голосів, що на сім з половиною процентних пунктів більше, ніж сьогодні.

Понад 13,6 мільйона французів, зареєстрованих у виборчих списках (28,01%), не проголосували цієї неділі, що є найбільшим показником з 1969 року. Трохи більше двох мільйонів людей прийшли на виборчі дільниці, але подали порожній бюлетень (4,57%).

Макрон є першим чинним президентом Франції за 20 років, який був переобраний на другий термін. Незважаючи на поразку, Ле Пен сказала, що її значна частка голосів означає перемогу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *