ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти знищили архів В’ячеслава Чорновола у Бучі

Ольга Денисяка

|

У місцевості міста Буча на Київщині – Лісовій Бучі – російські окупанти знищили архів В’ячеслава Чорновола. Також втрачено всі книжки із колишнього Фонду Чорновола. Про це йдеться у Телеграмі Національної спілки журналістів.

Про знищення архівних матеріалів українських політв’язнів В’ячеслава Чорновола і Миколи Плахотнюка повідомив племінник Чорновола Богдан Плахотнюк. Архіви були у родинному будинку батьків Богдана – Валентини Чорновіл, сестри В’ячеслава, та Миколи Плахотнюка – у Лісовій Бучі, місцевості міста Буча.

«Знищене моє дитинство та юність…знищено частково архів мого дядька Героя України В’ячеслава Чорновола. Знищено всі книжки із колишнього Фонду Чорновола та понад 60 повних комплектів десятитомника Чорновола, який впорядковувала мама. Знищено архів тата, політв’язня радянської системи Миколи Плахотнюка крім декількох зошитів, які вилетіли під час вибуху», – повідомляє Богдан Плахотнюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *