ОСТАННІ НОВИНИ

Маріупольці потерпають від голоду, окупанти не пропускають гуманітарні конвої

Ольга Денисяка

|

Понад 100 000 мирних жителів Маріуполя страждають від нестачі води та їжі. За понад місяць блокади міста рашисти не допустили туди жоден гуманітарний конвой з продовольством та ліками від України або міжнародних організацій. Про це йдеться у Facebook уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Як заявила Денісова, широко розрекламована у ЗМІ окупанта гуманітарна допомога рф включає лише буханку хліба та пляшку води на добу. Видача продуктів проходить в штабах «єдиної росіі», але харчів катастрофічно не вистачає.

З кожним днем погіршується ситуація з медичною допомогою – шириться антисанітарія, а перебування у сирих холодних підвалах викликають інфекційні та застудні хвороби. При цьому отримати допомогу лікаря у місті неможливо.

Крім того, з понеділка в місті буде заборонено переміщення та навіть перебування на вулиці без спеціальних перепусток. Сотні містян вимушені вистоювати черги для їх отримання, інакше – отримати навіть мізерний пайок з хлібом буде неможливо.

«Рашисти знищують маріупольців усіма можливими засобами, перетворивши місто на пекло. Такі дії рф є геноцидом українського народу», – наголосила Денісова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *