ОСТАННІ НОВИНИ

рф погрожує США та НАТО за допомогу Україні із оборонним озброєнням

Андрій Котенський

|

Цього тижня Росія направила Сполученим Штатам офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що постачання США та НАТО «найбільш чутливих» систем озброєнь в Україну «підливають олії у вогонь» конфлікту і можуть призвести до «непередбачуваних наслідків», пише Українська правда із посиланням на The Washington Post.

Дипломатична нота була датована вівторком, 12 квітня, коли вперше просочилася інформація про новий пакет озброєнь, у результаті якого загальна сума військової допомоги США, надана Україні після вторгнення 24 лютого, склала 3,2 мільярда доларів.

У середу, 13 квітня, президент США Джо Байден сказав, що цей пакет допомоги включатиме нові можливості, адаптовані до ширшого наступу Росії на схід України.

Держдеп США не коментує ноти від рф.

Росія звинуватила союзників у порушенні «жорстких принципів» перекидання озброєнь у зони конфлікту та назвала українську владу та ЗСУ радикальними націоналістами, екстремістами та бандитським формуванями.

Високопосадовець адміністрації Байдена на умовах анонімності сказав: «Те, що росіяни кажуть нам у приватному порядку, – це те саме, що ми говорили світові публічно: що величезний обсяг допомоги, яку ми надаємо нашим українським партнерам, виявляється надзвичайно ефективним» .

Як відомо російський режим путіна 24 лютого розпочав повномасштабне вторгнення в Україну та пригрозив західним країнам наслідками, якщо вони втрутяться в його знищення України.

США та інші країни постачають Україні зброю, розуміючи, що Путін не зупиниться. Сполучені Штати сприяли постачанню в Україну систем ППО великої дальності, включаючи постачання Словаччиною пускових установок С-300 радянських часів, на яких українські сили вже пройшли навчання.

Цього тижня Джо Байден схвалив розширення спектру озброєнь, що постачаються Україні: пакет на майже 800 мільйонів доларів включає 155-мм гаубиці, безпілотники, бронетехніку берегової оборони, переносні зенітні та протитанкові засоби та мільйони набоїв.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *