ОСТАННІ НОВИНИ

Як оформлювати авто з іноземною реєстрацією під час воєнного стану?

Андрій Котенський

|

Президент України підписав закон про митні спрощення при ввезеенні автомобілів в Україну на період дії воєнного стану. Тож наразі українці отримали можливість придбання автомобілів без сплати дорогих мит та податку, які суттєво здорожчували вартість ввезеної автівки. Про це нагадує Дежавна митна служба України на своїй сторінці у Facebook.

Раніше, щоб ввезти в Україну авто з іноземною реєстрацією, громадянам потрібно було сплатити акцизний податок, мито та ПДВ. Наразі ці платежі тимчасово відмінені для громадян, які ввозять транспортні засоби, зокрема:

  • легкові авто та кузови до них;
  • напівпричепи та причепи;
  • вантажні транспортні засоби та транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів та понад 10 осіб;
  • мотоцикли

Водночас, порядок оформлення авто залишається таким, що діяв до прийняття відповідних спрощень.

Серед інших новацій зазначеного Закону – під час оформлення зокрема авто з іноземною реєстрацією, плата за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для них, із заінтересованих осіб не справляється.

Спрощення не застосовуються до авто з росії, білорусі та тимчасово окупованих територій.

По завершенню дії воєнного стану, громадянам не потрібно буде доплачувати платежі, від яких вони наразі звільнені.

Відтак, тепер громадяни можуть розраховувати на значну економію витрат. Потрібно сплатити лише збори на першу реєстрацію авто та на його сертифікацію.

Після підписання закону пільгові умови розмитнення автомобілів діятимуть не постійно. Послаблення введені лише на період дії воєнного стану, який триває з 24 лютого.

Що залишається при ввезенні автомобіля? – Витрати, не пов’язані з розмитненням. Громадянам доведеться сплатити до пенсійного фонду 3-5% від вартості авто для першої реєстрації, 190,15 грн за реєстрацію, 114 грн за бланк свідоцтва та 135 грн за номерні знаки.

Як відомо, на період дії воєнного стану чоловікам у віці 18-60 років заборонено виїжджати з України, лише винятки, а відтак виїхати за кордон для купівлі авто та ввезення його в Україну можуть переважно жінки.

Зрештою, придбати авто за кордоном можназавдяки довіреній особі, на яку майбутній автовласник випише завірену нотаріусом довіреність.

Також можна скористатися послугами компаній, які імпортують автомобілі в Україну, але за це доведеться додатково заплатити від 500 до 1000 доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *