ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти зруйнували близько 4,5 тисячі будинків, 400 навчальних закладів та 150 лікарень

Анастасія Диняк

|

З початку війни російські окупанти вже знищили приблизно 4 500 житлових будинків, 100 підприємств, 400 закладів освіти та 150 закладів охорони здоров’я. Про це пише hromadske.

Наразі встановити точну суму збитків неможливо, підрахунками займуться після завершення бойових дій. Приблизна вартість руйнацій вже сягає десятків мільярдів доларів.

«Ми маємо провести професійно-технічне обстеження цих об’єктів, експертне обстеження. Лише тоді ми зрозуміємо реальний стан речей, що підлягає реконструкції, що має бути демонтовано», – заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За його словами, Кабінет міністрів вже почав працювати над планом відбудови України, до якого залучать провідних українських та закордонних фахівців.

Зокрема, урядовці вже спростили процедури щодо імпорту будівельної продукції та робить дерегуляцію у цій сфері. Найперше потрібно зайнятися розмінуванням території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *