ОСТАННІ НОВИНИ

Україна закликала найбільші тютюнові компанії зупинити бізнес в РФ

Андрій Котенський

|

Міністр фінансів України звернувся до керівництва найбільших тютюнових компаній British American Tobacco, Japan Tobacco International та Philip Morris International із закликом зупинити бізнес в рф, про це повідомив Сергій Марченко на своїй сторінці у Facebook.

Марченко закликав не вести бізнес на крові, бо росія вбиває мирне населення України.

«121 дитина загинула, мільйони українців вимушено покинули свої домівки, тисячі зруйнованих шкіл, лікарень, дитсадків. Можна нескінченно перелічувати жахливі наслідки, яких зазнає Україна внаслідок варварської війни розпочатої РФ», – зазначив Сергій Марченко.

Він такожзауважив, що сьогодні, працювати та вести бізнес в рф означає сплачувати податки, які спрямовуються на фінансування терористичних дій режиму путіна. І сотні міжнародних компаній вже зробили вибір на користь миру та припинили роботу в рф.

«Особисто звернувся до керівництва найбільших тютюнових компаній: British American Tobacco, Japan Tobacco International та Philip Morris International із закликом зупинити бізнес в рф», – повідомив міністр.

Наразі офіційна позиція цих компаній зводиться до скасування нових інвестицій та призупинення роботи окремих підрозділів, зокрема, British American Tobacco розглядає опцію трансферу бізнесу в РФ третій стороні, і за попередньо інформацією нею може стати російський локальний гравець. Водночас Japan Tobacco International поки що припиняють нові інвестиції, як і Philip Morris International.

«Цього недостатньо. Моє переконання – компромісів та згладжувальних альтернатив не може бути. Сподіваюсь, що найбільші тютюнові виробники приєднаються до більшості міжнародного бізнесу та зроблять вибір на користь безпеки України та всього цивілізованого світу», – додав Сергій Марченко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *