ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 3% білорусів хочуть воювати з Україною, – опитування

Ольга Денисяка

|

Більшість білорусів проти присутності російських військ на території їх країни, а воювати з Україною хочуть лише 3% білорусів. Про це повідомляє білоруське видання Наша Ніва з посиланням на соцопитування Chatham House.

Згідо з результатами опитування, лише 3% білорусів вважають, що Білорусь повинна боротися разом з Росією проти України. 25% респондентів вважають, що Білорусь має бути нейтральною країною, а війська інших країн взагалі не повинні перебувати на її території. Приблизно стільки ж (28%) виступають за підтримку Росії, але без вступу у військовий конфлікт білоруських військ.

Зазначається, що ідея участі у війні дуже непопулярна навіть серед прихильників Лукашенка. При цьому загалом 20% білорусів хочуть, щоб Білорусь підтримала Україну.

Водочас більшість респондентів проти обстрілів України з території Білорусі (67%) і загалом проти використання території Білорусі як плацдарму для війни з Україною (52%).

«Менше половини білорусів вважає, що країна бере участь у військовому конфлікті, більшість не сприймає надання білоруської території як участь. Лише кожен п’ятий вважає Білорусь країною-агресором», – йдеться в повідомленні.

Крім того, близько 80% білорусів виступають проти розміщення ядерної зброї в Білорусі, лише 20% респондентів позитивно чи радше позитивно ставляться до цього. Білоруси не так однозначно відповідають на питання про розташування російських військових баз, але тут проти 44% і лише 24% за.

Опитування провели на початку березня. Через неможливість проведення очних опитувань респондентів опитали онлайн. Вибірка складає 896 осіб, які користуються Інтернетом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *