ОСТАННІ НОВИНИ

На росії заблокували сервіс Google News

Андрій Котенський

|

Роскомнагляд заблокував доступ до сервісу новин Google News через наявність правдивих новин про війну Росії проти України, пише Українська правда.

Доступ до Інтернет-сервіса News.Google обмежений на території Росії за надання доступу до матеріалів про війну Росії проти України.

Сервіс заблокували після відповідного звернення російської генпрокуратури про наявність на веб-ресурсі так званих «фейків» про такзвану спецоперацію рф.

Довідково: Сервіс Google News є агрегатором новин, тобто на сервісі алгоритм висвітлює публікації інших медіа на певну тематику чи за пошуковими словами.

В урядів немає можливості маніпулювати чи втручатися в алгоритми цифрових компаній, на кшталт Google чи Facebook, тому російські наглядові відомства просто заблокували доступ до нього.

Нагадаємо, що 4 березня в Росії ухвалили закон, який передбачає кримінальну відповідальність за поширення правдивої інформації про російсько-українську війну та навіть за вжиток слова «війна» стосовно російського повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року.

З цих міркувань російська влада заблокувала своїм громадянам доступ до Facebook, Twitter та Instagram. Останнім часом у медіа поширюють інформацію, що російська влада розмірковує над блокуванням YouTube.

4 березня в Росії відключили сайти західних медіа та російських опозиційних видань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *