ОСТАННІ НОВИНИ

Російського шахіста Карякіна дискваліфікували на пів року за підтримку війни

Анастасія Диняк

|

Міжнародна федерація шахів дискваліфікувала на півроку російського гросмейстера Сергія Карякіна, який підтримує війну Росії проти України. Про це пише Радіо Свобода.

У понеділок, 21 березня, комісія Міжнародної федерації шахів з етики ухвалила рішення про відсторонення Карякіна на шість місяців. Раніше шахіст публічно підтримав війну країни-агресора проти України, яку в РФ називають «спеціальною воєнною операцією».

«Комісія з етики вважає… що заяви Сергія Карякіна, які за його власним вибором і поданням можуть бути повʼязані з грою в шахи, шкодять репутації гри в шахи та/або ФІДЕ. Ймовірність того, що ці заяви завдадуть шкоди репутації особисто Сергія Карякіна, також велика», – йдеться в документі.

Зауважимо, Сергій Карякін родом з українського Сімферополя. До 2009 року представляв збірну України. У 2004 році в складі збірної України став переможцем Всесвітньої шахової олімпіади. У липні 2009 року отримав російське громадянство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *