ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина більше не повідомлятиме про поставки зброї Україні

Андрій Котенський

|

В уряді Німеччини заявили, що з міркувань безпеки більше не надаватимуть даних про військову допомогу Україні. Про це у понеділок, 14 березня, повідомляє інформагенція AP з посиланням на заяву урядового речника Вольфґанґа Бюхнера (Wolfgang Büchner), пише DW.

За його словами, «задля запобігання ризикам у галузі безпеки», ФРН більше не розголошуватиме інформацію ні про зброю, ні про шляхи постачань.

Прессекретар міністерства оборони Арне Коллац (Arne Collatz) додав, що «метою російських агресорів є перерізання шляхів постачання Україні та ускладнення захисту», а тому ФРН не хоче «сприяти цьому».

Міністерство транспорту Німеччини окремо повідомило, що відомство відключило онлайн-камери на автомагістралях країни з міркувань безпеки.

Разом з іншими країнами НАТО Німеччина активізувала постачання зброї в Україну, хоча тривалий час відмовлялася це робити. Після нападу Росії на Україну 24 лютого уряд Німеччини змінив свою позицію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *