ОСТАННІ НОВИНИ

Білорусь перекидає війська до українського кордону: прикриваються ротацією

Оксана Попович

|

Міноборони Білорусі заявило, що відправлять до кордону з Україною п’ять батальйонно-тактичних груп на заміну військовим, які зараз перебувають там. Про це йдеться на Telegram-каналі відомства.

На південному кордоні Білорусі разом з прикордонниками перебувають п’ять батальйонно-тактичних груп. За словами першого заступника Міністра оборони Республіки Білорусь генерал-майора Віктора Гулевича, вони прикривають кордон з метою недопущення проникнення на територію РБ з боку України різних «націоналістичних озброєних формувань, нелегальної доставки зброї, боєприпасів та вибухових речовин».

«Ці підрозділи виконують завдання розвідки, патрулювання, охорони об’єктів і оборони на дорожніх напрямках», – зазначив Гулевич.

Найближчим часом їх планується замінити також п’ятьма батальйонними тактичними групами. У Республіці Білорусь запевняють, що це не є частиною підготовки до вступу у війну проти України на боці РФ.

«Переміщення військ ніяк не пов’язане з підготовкою, а тим більше участю білоруських військовослужбовців у спеціальній військовій операції на території України», – наголосив Гулевич.

Нагадаємо, з території Білорусі ведуться неодноразові ракетні удари по Україні.

Водночас 11 березня російська авіація здійснила провокацію, бомабардувавши населений пункт Копань у Білорусі. Вчинили це окупанти, аби втягнути білоруську армію у війну з Україною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *