ОСТАННІ НОВИНИ

Валерій Маркус: «Ми з терористами не домовляємось: або йдуть геть, або вбиваємо»

Ольга Денисяка

|

Ветеран російсько-української війни, письменник, блогер, що знову повернувся до лав ЗСУ, Валерій Маркус вважає, що важелем впливу Росії є терор. І перемовин з росіянами вести не можна, тому що це перетворить життя українських громадян в ресурс для їх політичних ігор:

«Зараз в новинах дуже багато з’являється інформації щодо перемовин. Для мене і для хлопців, які зараз поряд зі мною, дуже важливо донести до нашої влади одну дуже важливу річ: ми не хочемо, щоб наша країна домовлялася і вела перемовини з терористами.

Ми з терористами перемовини не ведемо і не домовляємось. Вони не ставлять нам умови і нам немає про що говорити. Тут все просто: росіяни або йдуть геть, або ми їх вбиваємо. Все. Ніяких умов.

Не можна вести перемовини з терористами, а Росія – не держава, Росія – це терористичне утворення. Чому не можна вести перемовини з терористами? Тому що для терористів мирне населення – це ресурс, важіль впливу на перемовинах. Вони тероризують мирне населення  і це використовують на перемовинах, загрожуючи ще більшим терором. Якщо ми зі своєї сторони покажемо, що цей прийом працює, якщо ми будемо грати на їх умовах – це буде для них причиною продовжувати тероризувати мирне населення. Вони будуть розуміти, що таким чином вони для себе можуть «вибити» ще кращі умови і щось від нас вимагати.

Тому ні за яких обставин не можна вести перемовини із терористами і нічого обговорювати ними. Від нас для них може бути єдина умова: ви або йдете геть, або ви всі здохнете. Все. Розмови з терористами мають бути короткими. Ніяких перемовин. Там немає з ким розмовляти. Їх «зелені коридори» ми бачили в 2014 році і це нам коштували сотень вбитих українців».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *