ОСТАННІ НОВИНИ

42% українців вважають, що відновити дружбу з росіянами неможливо

Наталя Дуляба

|

42% українців переконані, що після війни, яку розв’язала РФ в Україні, відновити дружні стосунки з росіянами є неможливо. Про це свідчать результати опитування, яке 8-9 березня проводила Соціологічна група «Рейтинг».

Категорично проти відновлення дружби з росіянами висловились 42% українців. Водночас частина громадян вважає, що це є можливо, але лише згодом:

  • 22% респондентів думають, що відновити дружні стосунки можна буде через 20-30 років після війни;
  • 18% вважають, що що за 10-15 років;
  • лише 12% вважать відновлення дружби можливим через пару років після війни.

Більш категоричними щодо дружби з росіянами є жителі західних і центральних регіонів, трохи більше вірять у відновлення стосунків мешканці півдня та сходу України, і ті, хто має родичів в Росії. Водночас і серед них більше третини взагалі не вірять у повернення дружби між народами.

Також 40% українців впевнені, що більшість росіян підтримують війну проти України. Ще чверть опитаних вважає, що кожен другий у РФ підтримує війну, і чверть думає, що прихильники війни там є в меншості.

Опитування проводили методом телефонного інтерв’ю 8-9 березня 2022 року в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Участь взяли 1200 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 2,8%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *