ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція затримала кількох прихильників «руского міра» на Львівщині

Оксана Попович

|

Поліцейські продовжують затримувати підозрілих осіб, які мають зв’язки із країною-агресором чи є палкими прихильниками «руского міра». Про це йдеться на сторінці Патрульної поліції Львівщини у Facebook.

Відтак небайдужі містяни звернули увагу поліції на багатодітну сім’ю, яка підозріло поводиться. З’ясувалося, що глава сімейства є прихильником радянських диктаторів та ідеології «руского міра». Більше того, чоловік часто відвідував Росію і фотографувався там у формі МНС країни-агресора.

В іншому випадку патрульні зупинили автомобіль на вулиці Зеленій. Водій транспортного засобу поводився дивно. При перевірці у чоловіка в телефоні виявили російський прапор. Згодом він зізнався, що має рідного брата в Росії.

Водночас групу підозрілих осіб затримали на іншому блокпості. В одного із чоловіків була копія військового квитка РФ. Чоловік зізнався, що служив оператором переносного зенітно-ракетного комплексу.

Проте запевнив, що вже 20 років живе в Україні, хоча його акцент свідчив зовсім про інше. Згодом з’ясувалося, що затриманий змінював прізвище. Особи, які їхали з ним в автомобілі, також плуталися у свідченнях. Вони так і не змогли пояснити, куди прямують.

Також до патрульних надійшов виклик про чоловіка, який неадекватно поводиться і погрожує ножем. Після затримання у цього чоловіка в помешканні виявили піротехнічний засіб, фото різних місць та креслення на картах.

Крім того, в його телефоні поліцейські побачили часті дзвінки на російські номери та переписки із особами із РФ.

Усіх затриманих осіб передали співробітникам відділу поліції та Служби безпеки України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Патрульна поліція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *