ОСТАННІ НОВИНИ

Британія закликає створити «план Маршалла для України»

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи розробити «план Маршалла для України», а фінансувати його частково можуть відчуженим майном російських олігархів. Про це пише Економічна правда з посиланням на Financial Times.

Джонсон заявив, що такий план має бути розроблено, щоб допомогти відновити країну після війни з Росією.

Після саміту між Британією та чотирма країнами Вишеградської групи, Чехією, Угорщиною, Польщею та Словаччиною, один зі співрозмовників видання переказав слова п’яти лідерів країн. Вони заявили, що «можуть відбудувати Україну», хоча деталі того, за які кошти це планують робити, перебувають на ранній стадії обговорення.

Соратники Джонсона заявили, що одним із джерел грошей може бути відчуження та продаж лондонської власності підсанкційних олігархів, пов’язаних із Путіним. Попри те, що такий крок може бути символічним, він не зможе зібрати достатньо грошей, необхідних для відновлення країни, зруйнованої війною.

Довідка: план Маршалла – план допомоги європейським державам для їхнього відновлення після Другої світової війни. Його у 1947 році запропонував держсекретар США Джордж К. Маршалл, від імені якого й з’явилася назва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *