ОСТАННІ НОВИНИ

Закриваємо небо самі: скільки ворожої авіації збили Повітряні сили ЗСУ

Оксана Попович

|

З початку військового вторгнення Росії українські Повітряні сили знищили десятки крилатих та балістичних ракет окупанта, 52 бойових літака, 69 вертольотів та інші малорозмірні цілі. Про це йдеться на сторінці Командування у Facebook.

За 12 діб війни в Україні наша протиповітряна оборона ефективно знищує російського окупанта в повітрі.

«Чимало крилатих ракет, випущених росіянами з різних напрямків, не досягають цілей саме завдяки ППО держави. А сьогодні, одна із «крилатих» була перехоплена ракетою, випущеною з українського винищувача», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулої ночі, 7 березня, Повітряні сили знищили у повітряному бою поблизу столиці одразу два ворожі винищувачі. Третій винищувач у цьому ж бою збили зенітні ракетні війська.

«Надзвичайно успішно на кількох стратегічних напрямках відпрацювала ударна авіація Повітряних Сил. Штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м спалили кілька колон ворожої техніки», – розповіли у Командуванні.

Також упродовж доби 7 березня є відомості про збиття одного ворожого гелікоптера та трьох винищувачів.

«Один із них на Харківщині збив військовослужбовець строкової служби Національної гвардії України, решту два – під Києвом, збиті зенітним ракетним підрозділом та винищувачем авіації Повітряних Сил ЗС України», – зазначили у ЗСУ.

Відтак, підбиваючи підсумки 12 доби протистояння російській агресії, українські Повітряні сили збили вже десятки крилатих та балістичних ракет окупанта, 52 бойові літаки, 69 гелікоптерів та інші малорозмірні цілі.

Раніше повідомлялося про черговий збитий російський літак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *