ОСТАННІ НОВИНИ

За нищення спадщини України РФ можуть виключити із ЮНЕСКО

Андрій Котенський

|

Український культурний фонд закликає виключити російську федерацію зі складу ЮНЕСКО. Про це розповів виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський під час прямого включення в ефір шведського суспільного мовника SVT.

«Російські окупанти продовжують нещадно знищувати українську культурну спадщину, публічно говорячи що ніякої української культури не існує і не існувало. Вони продовжують розграбовувати українській музеї, нищити українські театри. Ми закликаємо світову культурну спільноту виключити росію зі складу ЮНЕСКО, оскільки замість захисту чи відродження матеріальної і нематеріальної культурної спадщини росія її лише нищить. З агресором не може бути жодних спільних цінностей чи співпраці», – сказав Владислав Берковський.

Український культурний фонд спільно з культурною спільнотою країни продовжує звертатися до міжнародних організацій з вимогою припинити будь-яку співпрацю з російською федерацією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *