ОСТАННІ НОВИНИ

Світовий банк виділяє Україні 489 млн доларів на зарплати та пенсії

Оксана Попович

|

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила безкоштовний пакет додаткової бюджетної підтримки для України у розмірі 489 млн доларів. Про це йдеться на сайті банку, пише УНІАН.

Світовий банк вирішив виділити Україні додатково 723 мільйони доларів для «виходу з надзвичайної економічної ситуації».

Зокрема, Рада виконавчих директорів СБ затвердила безкоштовний пакет додаткової бюджетної підтримки для України на 489 млн доларів. Сюди входить позика 350 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку, 80 млн доларів гарантій від Нідерландів та 50 млн доларів від Швеції.

«Швидка підтримка допоможе уряду надавати критично важливі послуги українським громадянам, зокрема, платити заробітну плату працівникам лікарень, пенсії людям похилого віку та соціальні виплати для вразливих верств населення», – йдеться у повідомленні.

Також Україна отримає грантове фінансування на 134 млн доларів. З низ 100 млн доларів –від Великобританії, 22 млн доларів – від Данії та ще 12 млн – від Латвії, Литви та Ісландії.
Крім того, Японія додасть до пакету підтримки 100 млн доларів паралельного фінансування.

«Група Світового банку вживає швидких дій, щоб підтримати Україну та її народ перед обличчям насильства та надзвичайного безладу, спричиненого російським вторгненням. Група Світового банку підтримує народ України та регіону. Це перший із багатьох кроків, які ми робимо, щоб допомогти подолати далекосяжні людські та економічні наслідки цієї кризи», – заявив президент СБ Девід Малпасс.

Зазначається, що Світовий банк готує ще один пакет допомоги Україні на 3 мільярди доларів, який нададуть вже в найближчі місяці, а також додаткову підтримку сусіднім країнам, що приймають українських біженців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *