ОСТАННІ НОВИНИ

Російські літаки скинули бомби на Суми: серед загиблих – діти (оновлено)

Оксана Попович

|

Унаслідок авіабомбардування Сум та передмістя знищено декілька житлових будинків, більше десятка людей загинули. Серед загиблих – діти. Про це у відеозверненні у Facebook повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Очільник Сумщини розповів, що 7 березня в області було неспокійно, втрат зазнали сили тероборони.

«Дали наші хлопці бій цілій колоні ворожої техніки, їхній автомобіль було розстріляно, є поранені та, на жаль, чотири молодих хлопці загинули в нерівному бою з російськими військовими», – зазначив Живицький.

Він також повідомив, що ввечері відбулося авіабомбардування. Під удар потрапили передмістя Сум. У деяких населених пунктах були розбомблені житлові будинки.

Майже в центрі міста Суми на вулиці Роменській бомбовим потраплянням були знищені декілька будинків.

«Повністю стерто з лиця землі. Це приватні будинки. Є загиблі. На жаль, є загиблі діти», – розповів голова ОВА.

За його даними, кількість загиблих становить уже понад 10 людей.

В Охтирці російські війська теж бомбили житлові квартали. Обстрілам, і бомбардуванням піддавалися також об’єкти критичної інфраструктури, зокрема Охтирська ТЕЦ.

Область отримала підтримку Збройних сил України, які дали відповідь байрактарами. Так зупинили чотири великих колони бронетехніки, які рухалися по території області, більшість – у напрямку Сум.

Протягом усього дня в Сумській області відбувалася видача гуманітарної допомоги, яка надійшла з-за кордону й інших регіонів України.

На своїй сторінці у Facebook Живицький уточнив, що після 23:00 7 березня ворожі російські літаки бомбили житлові квартали в Сумах та Охтирці, а також знищили хати в селі Битиця.

«Інформація по вбитих та поранених постійно оновлюється. ДСНС розбирають завали та гасять пожежі. Медики працюють. Рятуємо життя. Отак насправді виглядає «рускій мір». Ми не пробачимо цього ніколи», – наголосив голова ОВА.

ОНОВЛЕНО

Згодом Державна служба надзвичайних ситуацій України на своєму Telegram-каналі повідомила, що внаслідок авіаудару по житлових будинках на вулиці Роменській та Спартаку у Сумах загинуло дев’ять людей. Серед загиблих – двоє дітей.

Також рятувальники з-під завалів витягли жінку. Її передали медикам.

Кількість жертв нічних бомбардувань Сум зростає. За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, під завалами знайшли тіла 18 мирних жителів, в тому числі двоє дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *