ОСТАННІ НОВИНИ

Тисячі людей перед Білим домом вимагали закрити небо над Україною

Оксана Попович

|

У столиці США відбулася масштабна акція за безполітну зону над Україною, посилення її оборонних можливостей та поглиблення санкцій проти РФ. На мітинг до Білого дому прийшли тисячі людей, передає Укрінформ.

Організатори мітингу УККА, УНІС та United Help Ukraine зібрали українську громаду та небайдужих союзників перед Білим домом. Активісти вимагали збільшити допомогу США для України, особливо зважаючи на руйнівні бомбардування цивільних територій та загрозу ядерного армагедону на Запорізькій АЕС з боку військ РФ

Мітингувальники також звернули увагу на посилення гуманітарної кризи, яка зараз виходить за кордон України й поширюється на інші європейські держави, що вимагає нагальної відповіді.

Акція під Білим домом стала продовженням серії маніфестацій, що тривають уже другий тиждень. У неділю, 6 березня, люди вийшли з плакатами «Забезпечте безполітну зону!», «Зупиніть війну в Україні!», «Закрийте наше небо!», «Підтримайте Україну!».

Охорона Білого дому навіть відкрила доступ мітингувальникам до ближнього периметра з боку Лафаєт-скверу, закритого ще за президентства Трампа.

Активіст і співорганізатор мітингів Ярослав Гетьман підкреслив, що головна мета заходу – закликати президента Байдена й інших лідерів визнати, що Україна потребує більше допомоги.

«Ми вдячні за ту допомогу, яка була надана до цього часу, але ми просимо, щоб усі російські банки були відрізані від системи SWIFT, щоб США припинили купувати нафту в Росії, щоб Європа дала літаки Україні… і щоб закрили небо над Україною, захистили її від ракет, ворожих літаків і бомб», – зазначив Гетьман.

Мітинг у Вашингтоні, який пройшов під загальним гаслом «Stand With Ukraine», відбувся на тлі глобального однойменного флешмобу. Учасники акцій у всьому світі вимагають закрити небо над Україною та зробити більше, аби змусити Путіна припинити агресію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Ярослав Довгопол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *