ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею – нова хвиля біженців. Де перевірити черги

Наталя Дуляба

|

На Львівщині на пунктах пропуску знову утворились черги із українців, які змушені втікати через війну. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Лише за минулу добу, 6 березня, державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 134 тисячі людей та понад 16 тисяч автівок. Більшість, 84 тисячі українців, обрали пункти пропуску на кордоні з Польщею.

«Пасажиропотік на пунктах пропуску не дуже змінюється, проте кількість осіб у чергах досі є значною», – зауважив Максим Козицький.

Українцям нагадують, що потрапити в ЄС можна не лише через українсько-польський кордон. На кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Молодовою пункти пропуску зараз майже порожні або завантажені мінімально.

Як перевірити ситуацію з чергами на західному кордоні?

Стежити онлайн за чергами на кордоні можна за цим посиланням. Перевіряти завантаженість пунктів пропуску можна й на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у Facebook. Оновлена інформація подають кожні три години.

Водночас Максим Козицький додав, що протягом 6 березня в України в’їхали 16,5 тисяч осіб, близько 13 тисяч із них – громадяни України.

Також за минулу добу з західного кордону в Україну заїхали майже 900 транспортних засобів з благодійними вантажами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *