ОСТАННІ НОВИНИ

Священники УПЦ хочуть вийти з Московського патріархату

Оксана Попович

|

Священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату звернулися до предстоятеля УПЦ Онуфрія з вимогою зібрати Помісний собор та вийти з московського патріархату. Про це вони заявили у своєму відеозверненні.

Автори звернення вирішили припинити згадувати ім’я предстоятеля Російської помісної церкви Кирила під час богослужінь. Священників обурила мовчазна позиція предстоятеля РПЦ в час війни Росії з Україною і його потурання російському президенту Володимирові Путіну, що і призвело до війни.

«Ми вважали вас батьком, деякі навіть – господином і отцем. Але ви виявилися гірше за вітчима. Бог вам суддя», – йдеться у відеозверненні.

Автори звернення також наголосили, що російські окупанти обстрілюють мирні міста України, вбиваючи їхніх жителів.

Відтак священники звертаються до предстоятеля УПЦ Онуфрія з проханням ініціювати скликання Помісного собору, де розглянути недоречність перебування у складі московського патріархату і  зміну канонічного статусу української церкви.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *