ОСТАННІ НОВИНИ

За добу західний кордон України перетнуло більше 120 тисяч людей

Оксана Попович

|

Впродовж доби 27 лютого державний кордон України із країнами Євросоюзу на Заході перетнуло понад 120 тисяч людей. Серед них – більше половини виїжджають до Польщі. Про це йдеться на сторінці Державної прикордонної служби у Facebook.

Так, за минулу добу 27 лютого понад 120 тисяч осіб перетнули державний кордон України на західній ділянці. Для порівняння до загострення гуманітарної ситуації пасажиропотік на кордоні був вдвічі меншим і складав 50 тисяч осіб.

«110 тисяч громадян оформлені прикордонниками на виїзд з України, з яких майже 90 тисяч українці. При цьому найбільший пасажиропотік відбувається на польській ділянці, минулої доби – 68 тисяч осіб», – йдеться у повідомленні.

Прикордонники додають, що для швидшого оформлення на кордоні спрощено порядок перетину кордону насамперед для жінок і дітей. Зокрема, зменшили кількість обов’язкових документів, які потрібні для виїзду закордон.

Крім того, на всіх ділянках кордону дозволили перехід пішки. Так, на кордоні з Угорщиною відкрили два додаткових пункти перетину, які працюють цілодобово.

Водночас у ДПСУ спростовують обмеження на виїзд іноземців.

«Не відповідає дійсності інформація про обмеження у виїзді за межі України іноземців. Не існує дискримінації за расою чи національністю, існує виключно визначена законодавством процедура оформлення, яка застосовується до всіх національностей. При цьому неможливий проїзд через кордон поза чергою», – пояснили у прикордонній службі.

Однак громадянам України призовного віку на період воєнного стану нагадують про обмеження на виїзд з країни.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині у пунктах пропуску на кордоні з Польщею та на залізничному вокзалі у Львові встановили мобільні пункти обігріву. Адже в пунктах пропуску Шегині та Рава-Руська на виїзд очікували до двох тисяч людей, в той час як автомобільні черги розтягувалися на 20-30 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Держприкордонслужба України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *