ОСТАННІ НОВИНИ

Україна просить негайного приєднання до ЄС за спецпроцедурою, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна просить невідкладно приєднати її до Євросоюзу за спеціальною процедурою. Про це він сказав 28 лютого у своєму відеозверненні.

«Ми звертаємось до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Ми вдячні партнерам за те, що вони поряд з нами, але наша мета – бути разом з усіма європейцями і головне: бути на рівних. Я впевнений, що це справедливо. Я впевнений, що ми на це заслужили. Я впевнений, що все це можливо», – заявив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський пояснив, що європейці усвідомлюють: наші солдати борються за Україну, а отже, і за всю Європу, за мир для всіх європейських країн, за життя дітей, за рівноправність і за демократію. Саме це дозволяє Україні просити приєднання до ЄС за спецпроцедурою.

Президент також напередодні говорив на цю тему з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Україна має вступити до ЄС, адже Союз «хоче бачити її в європейській сім’ї».

Як свідчить опитування, проведене наприкінці 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології, переважна більшість українців (75,7%) підтримала б і вступ України до ЄС, і до НАТО, якби відбувся референдум.

При цьому підтримка українців щодо вступу до НАТО є найвищою з 2014 року, за висловились 62% громадян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *