ОСТАННІ НОВИНИ

Україна подала позов до Гааги проти Росії

Оксана Попович

|

Україна направила позов проти Російської федерації до Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй у Гаазі через військову агресію проти нашої держави. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Відтак Україна вимагає негайно наказати Росії припинити військові дії.

«Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Вимагаємо притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. Просимо суд негайно наказати РФ припинити військові дії та призначити слухання вже наступного тижня», – наголосив Президент.

Раніше Зеленський заявив, що дії Росії проти України мають ознаки геноциду й тягнуть на міжнародний трибунал. Тож Україна наполягає на позбавленні РФ права голосу в Раді безпеки ООН.

«Маємо називати речі своїми іменами. Злочинні дії Росії проти України мають ознаки геноциду. Росія на шляху зла, світ має прийти до позбавлення Росії права голосу в Радбезі ООН», – зазначив Гарант.

Він додав, що усі злочини російської армії на території України фіксуються та будуть передаватися у міжнародний трибунал.

«Народ піднявся на захист своєї держави, і вони відкрили справжнє обличчя. Це терор. Вони збираються ще більше бомбити наші українські міста, вони збираються ще підступніше вбивати наших дітей. Це зло, яке прийшло на нашу землю і яке треба знищити», – сказав Володимир Зеленський.

Також Президент звинуватив Росію у брехні, коли та заявляла, що не чіпатиме цивільне населення України.

«З перших годин вторгнення російські війська б’ють по цивільній інфраструктурі. Вони свідомо обрали тактику на ураження людей і всього того, що робить життя просто нормальним. Електростанції, лікарні, дитячі садочки, житлові будинки – все під ударами щоденно», – акцентував Президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *