ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз повністю закриває повітряний простір для РФ

Оксана Попович

|

Європейський союз повністю закриває авіапростір для Росії. Заборона поширюється на  літаки російських компаній, а також на ті, що зареєстровані або контрольовані Росією. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Інтерфакс.

Санкції означатимуть заборону російським літака на відправлення чи приземлення на території Європейського союзу, а також польоту над нею.

«Ми закриваємо повітряний простір ЄС для росіян: ми пропонуємо заборону на всі належні, зареєстровані й такі, що перебувають під контролем Росії, літаки. Ці літаки більше не зможуть приземлятися, злітати або пролітати території ЄС», – пояснила фон дер Ляєн.

Ці обмеження стосуватиметься всіх літаків, зокрема приватних, що означає кінець приватним перельотам російських олігархів до ЄС.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала запровадження санкцій стосовно режиму самопроголошеного президента Білорусії Олександра Лукашенка за підтримку у війні Росії проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *