ОСТАННІ НОВИНИ

Горить нафтобаза на Київщині: через обстріли не можуть погасити

Оксана Попович

|

Внаслідок ворожих обстрілів вночі 27 лютого поблизу села Крячки на Київщині загорілася нафтобаза. Станом на 8 год. ранку пожежники не могли дістатися до місця займання. Про це йдеться на сторінці ДСНС України у Facebook.

Займання сталося близько першої години ночі внаслідок потужних обстрілів з балістичних ракет ворога. Загорілося сховище з нафтопродуктами на базі «КЛО» поблизу села Крячки Фастівського району Київської області.

Відтак жителів просили позакривати вікна, адже дим та шкідливі речовини від пожежі могли піти у будь-який бік.

Станом на 8 год. ранку пожежники все ще не змогли дістатися місця займання через ворожі обстріли. Однак вогнеборці запевняють, що розповсюдження вогню та загрози для людей немає.

«На даний час горіння відбувається в межах обвалування, розповсюдження пожежі немає. Загрози для людей немає», – розповіли у ДСНС.

Пожежні підрозділи приведені у готовність і при першій можливості вирушать на гасіння нафтобази.  Крім того, пожежники створили резерв Кіровоградської і Черкаської областей чисельністю до 200 осіб та 50 одиниць техніки ДСНС.

Також на своїй сторінці у Telegram  «Укрзалізниця» повідомила, що вивезла 23 вагони-цистерни пального з нафтобази під Васильковим.

«Залізничники оперативно відреагували на ситуацію та врятували надважливе пальне для оборони нашої країни. Дякуємо нашому машиністу та складочку поїздів за мужність та залізні нерви!», – йдеться у повідомленні.

Наразі кількість жертв та постраждалих внаслідок ракетних ударів по нафтобазі уточнюється.

Раніше повідомлялося, що після удару російськими ракетами на околицях Василькова почалася масштабна пожежа. Пізніше мер Василькова Наталія Баласинович повідомила, що горить нафтобаза у селі Крячки під Васильковом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Відео: ДСНС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *