ОСТАННІ НОВИНИ

«Швидкі» патрулюватимуть вулицями Львова, якщо не буде зв’язку

|

Якщо у місті буде відсутній будь-який зв’язок, екстрена медична допомога перейде на режим патрулювання. Про це на брифінгу 26 лютого повідомив керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

В умовах військового часу львів’ян попереджають про роботу основних служб в екстремальних ситуаціях. Відтак, якщо зникне зв’язок і не буде можливості додзвонитися до «швидкої», то людей не залишать без медичної допомоги. Тоді карети швидкої допомоги виїдуть на патрулювання вулицями міста для виявлення екстрених випадків.

«Машини бригад швидких можна буде зупинити та повідомити про наявні екстрені випадки. Усі бригади рухатимуться з увімкненими проблисковими маячками. Якщо у бригади увімкнений звуковий сигнал, це означатиме, що така машина зайнята та рухається до медичного закладу з пацієнтом на борту», – пояснив Андрій Васько.

Наразі екстрена медична допомога області функціонує в штатному режимі, багатоканальний номер телефону 103 працює справно та безперебійно. Також на території Львівщини не зафіксовано порушення мобільного чи інтернет зв’язку. Проте львів’ян та мешканців області просять записати додаткові номери «швидкої» допомоги.

«У випадку неможливості здійснення дзвінків за номером 103 визначені 6 стаціонарних номерів телефонів: 293-29-12; 293-29-14; 293-29-05; 293-29-19; 293-29-16; 293-29-25, задзвонивши на які можна сконтактуватися з оперативно-диспетчерською службою та отримати допомогу», – розповів керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Цікаво, що зараз фіксують наполовину менше викликів бригад екстреної медичної допомоги, ніж у довоєнний час. Адже громадяни перестали звертитися із непрофільними чи неекстреними випадками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *