ОСТАННІ НОВИНИ

Бустерну дозу вакцини вже отримали понад 24 тисячі жителів Львівщини

Андрій Котенський

|

Бустерну дозу на Львівщині отримали понад 24 тисячі жителів. За добу продовжують вакцинувати 4-5 тисяч громадян. Про це під час засідання комісії з питань охорони здоров’я Львівської обласної ради повідомив директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Орест Чемерис.

 

За словами Ореста Чемериса, лікарі рекомендують вводити бустерну дозу тим, у кого від останнього щеплення минуло 3 – 6 місяців.

Він також повідомив, що на Львівщині одночасно циркулюють два штами коронавірусу: «дельта» та «омікрон». Обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила відтермінувати впровадження червоної зони на Львівщині, оскільки навантаження у стаціонарах медичних закладів під контролем. Кількість госпіталізацій стрімко не зростає.

Керівник департаменту також наголосив на важливості дотримання карантинних обмежень, запроваджених в області від початку року.

«Кількість  дітей у стаціонарах потрохи зменшується, в середньому 140-150. Але загалом рівень госпіталізації ще високий. Діти перебувають у лікарнях від 1 до 5 днів. Це пов’язано в основному зі стійкими високими температурами у хворих», – зазначив Орест Чемерис.

Керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко зауважила, що заразність омікрону прирівнюють до вітрянки. Настільки швидко поширюється цей штам коронавірусу.

Як записатися на вакцинацію?

Covid-щеплення можна зробити безплатно у пунктах та центрах вакцинації. Записатися можна у Helsi, а можна просто приходити та займати живу чергу. Також у пункт щеплення запис відбувається за номером реєстратури медзакладу. Перелік центрів вакцинації на Львівщині – тут.

Актуальний графік роботи центрів вакцинації на Львівщині включно до 6 лютого дивіться за цим посиланням.

Для того, щоб зробити щеплення, при собі необхідно мати документ, який посвідчує особу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *