ОСТАННІ НОВИНИ

В Зеленського зривають конкурс на посаду директора НАБУ

Анастасія Диняк

|

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Володимир Зеленський навмисно відтягує рішення про формування конкурсної комісії, щоб зірвати конкурс. Про це Віталій Шабунін повідомив на своєму Telegram-каналі.

Так, вирішальний голос у конкурсі на призначення директора НАБУ мають міжнародні експерти. Як запевняє Шабунін, на Банковій готуються зірвати формування комісії та всього конкурсу загалом через неможливість здійснювати власний вплив.

«Якщо коротко, то Зеленський хоче прострочити рішення КМУ про формування конкурсної комісії, щоб потім знести/підвісити весь процес через ОАСК»,  –  пояснив керівник ЦПК.

Зауважимо, питання утворення комісії досі не висувалося на порядок денний засідання Кабінету міністрів. Для прийняття рішення залишилося одне засідання – у понеділок 14 лютого.

Також Шабунін наголосив, що і в Офісі Президента, і Кабінет Міністрів знають про дедлайни рішення. Це є прямою нормою закону. Також про це неодноразово нагадували в ЦПК.

«Тобто якщо рішення КМУ НЕ буде найпізніше в понеділок, значить Банкова дала вказівку порушити закону, щоб підірвати конкурс на директора НАБУ»,  – наголосив Шабунін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *