ОСТАННІ НОВИНИ

Відпочинок у 2022 році: нові виїзні напрямки та способи зекономити

Омелян Шевчук

|

Аналітики туристичного ринку прогнозують, що у 2022 році туристи і надалі будуть зіштовхуватись з перепонами для вільних подорожей за кордон. Поява нових штамів, спалахи чергової хвилі пандемії і надалі будуть визначати основні тенденції розвитку індустрії. Найбільш складно буде організувати подорожі в США, Канаду, Ізраїль та Європу. Разом з тим, українці зможуть відкрити для себе нові туристичні напрямки, які раніше користувались недостатнім попитом.

Нові виїзні напрямки

На думку аналітиків інформаційного порталу з актуальними промокодами Emporium, в 2022 році суттєво зросте попит на гастрономічні та пригодницькі тури в таку країну, як Молдова. Якщо порівнювати з доковідним періодом, то в 2019 році з 1,3 млн в’їздів лише 1% українців подорожували до Молдови з туристичною метою. За останні два роки країни спільно реалізували кілька цікавих проектів туристичного спрямування, які запустять вже у поточному році.

Інші напрями, на які українцям варто звернути увагу:

  • Балканські країни (Македонія, Албанія, Хорватія, Сербія, Боснія та Герцеговина);
  • країни Південно-Східної Азії;
  • екзотичні острови Індійського океану.

Популярними залишаться і вже звичні напрямки – Туреччина та Єгипет. Умови в’їзду в 2022 році залишатимуться найбільш лояльними для українців, хоча експерти прогнозують суттєве подорожчання відпочинку в Туреччині. Суттєво зекономити в такому разі допоможуть актуальні промокоди Misto Travel, зібрані на Emporium. Туроператори в сучасних умовах зацікавлені пропонувати не тільки різноманітні промокоди, а й такі послуги, як безкоштовна відміна туру, страхування невиїзду, не заселення тощо.

Перспективи внутрішнього туризму

Прогнозується і суттєва зміна ринку авіаперевезень. Якщо говорити про українські авіакомпанії, то очікується збільшення саме внутрішніх рейсів. Українцям обіцяють здешевлення вартості квитків, як на внутрішні, так і на зовнішні рейси. Зміна цінової політики стане можливою за рахунок запуску державіакомпанії «Ukrainian National Airlines», відкриття нового аеропорту в Дніпрі, підписання угоди про «вільне небо», відміна заборони польотів над Чорним морем, а також обіцяне зниження ставки ПДВ з 20 до 7%.

Популярність українських курортів буде зростати, однак як стрімко, залежатиме від самих операторів, рівня пропонованого сервісу, транспортної інфраструктури та логістики. Зокрема, українські готелі вже багато працюють в напрямку цифровізації, пропонуючи клієнтам електронні системи бронювання, рекламуючи себе у соціальних мережах. Цікаві, але віддалені туристичні куточки України, також почали активно про себе заявляти. Оператори створюють 3D тури найцікавішими місцями та викладають їх в мережу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *