ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відреставрували старовинні ікони з Тернопільщини

Аліса Белей

|

У Львові відреставрували давні ікони знайдені у селі на Тернопільщині. Про це пише Укрінформ з посиланням на прессекретаря Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отця Олега Харишина.

Два роки тому у храмі села Мар’янівка під час перекриття церковного даху було виявлено старовинні ікони, вік яких 126 років. За твердженнями релігієзнавців з Тернополя та Львова, святі образи – цінні зразки сакрального мистецтва Західної України.

Майже два роки тривала реставрація віднайдених взимку 2020 року у селі Мар’янівка Тернопільського району п’яти старовинних ікон.

«Над відновленням святих образів працювали досвідчені реставратори зі Львова Роксолана Мокрій та Юрій Буньо. Ікони після реставрації повернуто на парафію Різдва Пресвятої Богородиці у Мар’янівці», – розповів отець Харишин.

За його словами, у наступному році церква у згаданому селі відзначатиме 130-річчя з часу побудови. Саме ця подія стане особливою нагодою оглянути відреставровані ікони та молитися перед ними.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *