ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові визначили найкращу льодову скульптуру

Оксана Попович

|

У Львові у межах ІХ конкурсу льодових скульптур митці створювали крижані витвори на тему «Свято у Львові». Кращою стала льодова скульптура Дениса Шиманського «Крилатий танець». Про це пише Укрінформ.

Скульптура Дениса Шиманського «Крилатий танець»

Конкурс крижаних скульптур у Львові розпочався 14 січня і тривав два дні. Перед головною ялинкою трудилися п’ятеро професійних скульпторів – випускників Академії мистецтв: Сергій Жолудь, Денис Шиманський, Володимир Семків, Юрій Царенко й Тарас Попович.

За словами митців, цьогоріч погода не сприяла роботі. Через плюсову температуру та відлигу у Львові шматки криги дуже важко кріпилися один до одного. Проте скульптори за дев’ять років звикли до екстремальних умов конкурсу, тому продовжували працювати.

Старання скульпторів по кризі оцінювала відома сім’я митців – Дарія Альошкіна та Гордій Старух, які впродовж багатьох років самі брали участь в конкурсі.

Перед конкурсантами стояло непросте завдання: не лише вразити суддів ідеєю, але й дотриматися симетрії, правильності пропорцій, чистоти обробки льоду, а також деталізовано зобразити ескіз.

«Ми по суті використали античну систему вибору переможця, під час якої скульптори самі дивляться на роботи своїх конкурентів і об’єктивно оцінюють, хто найкращий. Тож колективним голосуванням команда вирішила, що переможцем є Денис Шиманський», – зазначив Гордій Старух.

Журі та колег по льодорубу переможець вразив складною та ризикованою скульптурою «Крилатий танець» заввишки 3 метри. В крижаному витворі зображено четверо людей, які танцюють, наче літають.

Льодові фігури можна побачити на площі перед Оперним театром. Митці сподіваються, що за мінусової температури вони простоять 2 тижні. Попереднього року крижані витвори мистецтва протрималися лише кілька днів через сонячну і теплу погоду.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: Daria Alyoshkina

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *