ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі дітей від п’яти років почали вакцинувати від Covid

Ольга Денисяка

|

У Польщі з 16 грудня починається вакцинація від коронавірусу дітей 5-11 років. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF24.

Щеплення робитимуть вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech) – єдиною, яку Європейське агентство з лікарських засобів наразі схвалило для використання для цієї вікової групи. Дитина може отримати щеплення одразу після того, як їй виповнюється повних 5 років.

Уколи робитимуть з таким самим інтервалом, як для дорослих – 21 день. Дітям, які мають серйозні проблеми з імунною системою, пропонуватимуть три дози – третю підсилюючу через 28 днів після другої.

Нагадаємо, 25 листопада Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) рекомендувало дозволити використання вакцини від коронавірусу Comirnaty від компаній BioNTech-Pfizer для дітей віком 5-11 років.

Рекомендується використовувати меншу дозу, ніж для старших груп – 10 мкг замість 30 мкг. В усьому іншому процедуру рекомендують залишати такою ж: дві дози з інтервалом 21 день.

Деякі країни Євросоюзу вже почали вакцинацію цієї групи, а в деяких її розпочнуть найближчим часом. Так, з понеділка кампанія стартувала у Чехії, також цього тижня щепити дітей 5-11 років почне Італія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *