ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Самбора відкрили одне з найбільших в Україні картоплесховищ

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 8 жовтня, у селі Чуква, що неподалік Самбора, компанія «Контінентал Фармерз Груп» відкрила одне з найбільших картоплесховищ в Україні. Про це йдеться на сторінці Самбірської районної державної адміністрації у Facebook.

Нове картоплесховище звела компанія «Контінентал Фармерз Груп» у селі на Самбірщині. Будівництво комплексу тривало 10 місяців, а його вартість становить 111,4 млн грн.

Картоплесховище розраховане на одночасне зберігання до 16 тисяч тонн врожаю. На сьогодні воно є одним з найбільших комплексів такого типу в Україні.

«Коренеплоди зберігаються тут насипом і можуть перебувати в сховищі до 10 місяців за мінімальної втрати якості, завдяки інноваційному вентиляційному обладнанню. Окрім того, підлога сховища оснащена системами примусового тиску, які рівномірно розподіляють повітря по всій площині поверхні, а поєднання цих технологій в Україні застосовується вперше» – інформують у Самбірській районній державній адміністрації.

На базі комплексу працюють 36 фахівці, проте наступного року заплановане розширення штату, відповідно до виробничих потреб.

Довідка

«Контінентал Фармерз Груп» – лідер на картопляному ринку країни і вирощує чіпсові, насіннєві та продовольчі сорти картоплі у Львівській і Тернопільській областях. Загалом виробничі потужності холдингу сягають 87 тис. тонн одночасного зберігання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Самбірська районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *